Sunday, January 31, 2010

Happy cloth diapering giveaway



giveaway... to promote cloth diapering among Malaysian Mummies and daddies...

mummy tergolong dalam kategori A... sebab mummy sekarang memang tengah berjinak2 ngan cloth diper nih.... so, far dah 2 minggu Diana pakai CD nih. Mummy pun sebenarnya dah lama usha 2 nak beli CD nih... tapi mummy tak yakin sebab beberapa sebab n sebab2 ni la menyebabkan mummy mengambil masa lama untuk buat keputusan men CD kan Diana:

first....membasuh... waduh nih la mummy paling lemah sekali... tambahan pulak basuh tangan... papa tak bagi mummy basuh guna machine... sebab katanya poo n pee tuh akan kotorkan machine... tang ni memang mummy tak setuju tapi... susah nak yakinkan papa sebab papa memang la terlalu particular gitu... so, first sekali mesti mummy kena kuatkan semangat hand wash kan semua CD diana.... Alhamdullillah after 2 weeks memakaikan Diana CD nih, mummy takde masalah membasuh CD Diana... walaupun hand wash... yes... mummy rasa tak susah pun n papa keep on jeling2 mummy masa basuh atau jemur CD diana tuh ...

second... mendapat tentangan keras...huhuhu.... dari papa.... yerla mummy sibuk... kerja as lecturer nih mana la ada masa banyak kat rumah. balik dah pukul 6.30, nak masak, kemas rumah, jaga anak lagi... agaknya papa kesian ngan mummy kot... dia kata kenapala nak susahkan diri... kan lebih senang guna dispo ajer.... but after mummy baca banyak pasal keburukan dispo ni terutama pasal chemicals residues and non-biodegradable nih.... mummy bertekad nak menCD kan Diana. memang dengan gaji mummy n papa, mummy boleh membeli dispo yang baik untuk manja mummy sebab money not a problem so far terutama berkenaan kesihatan Diana ... takde kompromi... mummy nak yang terbaik untuk manja. So, walaupun mendapat tentangan keras...mummy yakin CD lebih baik untuk Diana berbanding dispo.... so, tanpa pengetahuan papa... mummy beli 11 CD secara online... serentak...memang gila la mummy buat keputusan.... hahahhahha....... bila dah beli, papa takleh cakap aper2 walaupun dia sikit marah sebab mummy beli senyap2....and i bought it guna duit bonus kerajaan RM500 tuh.... mummy beli 5 lunatots velcro CD, 2 coolababy pocket velcro, 1 coolababy AIO button, 1 GFH button, 1 KS, 1 printed spongebobs babyland plus 1 AJ wetbag untuk isi CD kotor dari rumah pengasuh... mummy beli macam2 brand sebab tak tau apa yang sesuai untuk diana... but so far, diana ok pakai brand2 tuh....bila dah 2 minggu mummy pakaikan Diana CD nih tau apa papa cakap.... cantik gak diaper nih yer...hahhahaha... dah tak marah lagi la tu :P

so, sekarang mummy sedang menyimpan azam untuk fully CD kan diana. sebab dispo diana masih ada satu paket besar kat rumah belum guna. habiskan dulu ... dah belikan, takkan nak buang lak, membazir la pulak... :P just pakaikan dispo masa tidur malam. tapi ada sekali mummy pakaikan KS ngan 2 insert waktu malam, n diana ok je malam tuh tidur ngan nyenyak... so, mungkin bila dah habis dispo mummy akan men CD kan diana masa tidur malam. insya Allah. Lagi satu selain daripada elakkan diana ngan chemical residue dari dispo... mummy jugak suka CD nih sebab cute bila diana pakai... kadang2 tu tak pakaikan sepender pun masih kiut hanya ngan CD.... comel2 warnanya....
So, untuk giveaway nih, mummy harap dapat lagi menambahkan koleksi CD diana.... so, kalau nak tau lebih lanjut pasal giveaway nih.... sila la KLIK SINI yer...

mummy takde gambar diana berCD sebab baru berjinak2.... belum sempat nak snap gambar.



5 comments:

kaklong nuzula said...

Salam.. Ooo baru berCD ker.. bagus, bagus.. u're on the right track... hiks.. mari kita sama2 berCD.. ok, penyertaan diterima n good luck... thanx sebab join!!

CatlinaFly said...

sue, jom join sini pulak :)

http://malaysianonlinebabyshops.blogspot.com/2010/01/mobs-kedai-gambar-kami-cutest-baby-with.html

mommie nard said...

salam...
hai kak sue..
x sangka kak sue ade blog juga...
jom add nad punya blog...
nad pun ada bat contest gak...

jika akk sudi

Pink dan Biru said...

hi mama farra!
come visit our little shop
http://pinkdanbiru.blogspot.com
see ya!

NoRa MazLiNa / Equine Park, Selangor / Dungun, Terengganu said...

SALAM..
JOM JOIN GIVEAWAY..

http://sakrinorafamily.blogspot.com/